Een dag in een DAFDaf Tours


Een dag in een DAF

Een dagje uit met een DAF met je vrienden of familie? Een vrijgezellenfeest? Een bedrijfsuitje? Of gewoon zomaar?

Waan je deze dag in de jaren zestig! Lachen & veel plezier gegarandeerd! Onze moeder had zo’n DAF toen we tieners waren. Dit was absoluut geen uitje! Vol schaamte zover mogelijk naar onder in de stoel zakken. Nu dertig jaar later is een DAF het meest fantastische! Al bij het instappen en starten komt er een grote glimlach en die verdwijnt de rest van de rit niet meer van je gezicht.

Zal het komen omdat we een meest moderne auto’s gewend zijn? Het geluid, de toeter, de pook voor of achteruit en dat is het. Hoezo stoel verzetten naar de meest makkelijke stand? Radio, bluetooth, navi of hoofdsteunen? Nee hoor, gewoon terug naar vroeger, terug ook naar onbezorgd genieten! Genieten van de DAF en van de geweldige omgeving in de Achterhoek. Natuurlijk ook van de lekkernijen in de Achterboek. Van de molens, de kastelen, van een pannenkoek of ‘gewoon’ van de natuur. Je kunt jullie dag of halve dag zo invullen als jullie willen. En geen zorg om te verdwalen, de navi is vervangen door een uitgebreide route op papier!

Een stukje geschiedenis over de DAF. Wist je dat DAF de afkorting is van “Van Doorne’s Aanhangwagenfabriek N.V”? Welke later overging in “Van Doorne’s Automobielfabriek N.V.”. Een auto- en een vrachtautofabrikant, in 1932 opgericht door Hub van Doorne. En dat de bijnaam van Variomatic ‘Het pientere pookje’ is? De DAF 33 Variomatic is schaars. Daar heeft het TV programma ‘Ter land, ter zee en in de lucht’ in het onderdeel achteruit rijden voor gezorgd. Een Variomatic kan namelijk net zo hard vooruit als achteruit.